Temel Reis efsanesi gerçekmiş

Temel Reis efsanesi gerçekmiş

SAĞLIK Haberleri

Bilim insanları Temel Reis’in kaslarını büyütmek için yediği ıspanağın sporcularda doping etkisi yapabileceğini açıkladı.

Berlin’deki Freie Universität’ten bilim insanları Dünya Anti Doping Ajansı için yaptıkları araştırmada ıspanak içinde buldukları  ‘ecdysterone’ adlı hormonun atletler için yasaklı maddeler listesinde olduğunu fark etti. Dört gruba ayırdıkları 46 atlet üzerinde 10 hafta süren bir deney yapan araştırmacılar,  gruplardan ikisine etkisiz madde, diğer iki gruptan birine günde iki, diğerine sekiz adet ecdysterone maddesi verdi. Amaç maddelerin  sporcuların fiziksel performanslarını nasıl etkilediğini ölçmekti. Bunun ardından sporcuların idman programına katılmaları istendi. On haftalık deney sonucunca, ‘ecdysterone’ içeren kapsüllerden içen sporcuların kas kütlelerinin belirgin derecede arttığı aynı zamanda diğer gruptaki sporculara göre üç kat daha güç kazandığı ortaya çıktı. Sporcuların kullanması yasaklı olan ‘Steroid’ listesinde yer alan ‘ecdysterone’ hormonunun deneye katılan atletlerdeki kas kütlesinde belirgin bir artışa sebep olduğu ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...