HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fazla su içmek dengeyi bozuyor

Düzenleyen: /
Fazla su içmek dengeyi bozuyor
Su İçmek, Su İçmenin Faydaları, Su İçmenin Zararları, Haber

SAĞLIK Haberleri

Gereğinden fazla su tüketmenin de az tüketmek kadar tehlikeli olduğunu söyleyen İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü suyun dengeli tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Gereğinden fazla su içmenin metabolik dengeyi bozduğunu söyleyen Prof. Dr. Gümürdülü  “Besinlerin sindirimi, dokulara taşınması ve hücrelerde kullanılması sonucu oluşan zararlı atıkların atılması ve vücut ısısının düzenlenmesi için su gereklidir. Vücutta yeterince su bulunması yaşam için zorunludur. Günde en az sekiz bardak içmek gereklidir. Böbreklerin su atma kapasitesinin üzerinde su alınması ise fazla çalışmasına sebep olur. Böbreklerin fazla çalışması, işlev kaybına yol açar. Bu durumda vücuttan atılamayan su, kanda birikerek sodyum, potasyum ve birçok mineral dengesinin bozulmasına yol açar. Bunlara bağlı olarak vücuttaki tüm fonksiyonel faaliyetler menfi bir şekilde etkilenir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...