Asitli yiyecekler ishali kesiyor mu?

Asitli yiyecekler  ishali kesiyor mu?

SAĞLIK Haberleri

Mikrobik ya da mikrobik olmayan birçok nedenle ortaya çıkabilen ishalin, çocuk ölüm sebepleri arasında dördüncü sırada yer aldığını söyleyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, “İshalin en önemli sebebi besin zehirlenmesidir. İki haftayı geçen uzun süreli ishaller ise; çölyak, kistik fibroz, chron ülseratif kolit gibi doğumsal bağırsak hastalıklarının habercisi olabilir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Çoğu ishal vakasında tedavinin sıvı ve minerallerin en kısa sürede yerine konması ile yapıldığını belirten Prof. Dr. Bostancıoğlu,  “Bu amaçla, aşırı sıvı kaybı olan ağızdan beslenemeyenlere hastanede damar yolundan serumla sıvı verilmelidir. Kusması seyrek sıvı kaybı az olan hastalara, ağızdan sıvı yiyecekler ve su verilmelidir. Ancak bu dönemde az az ve sık sık beslenilmeli bulantı uyarılmamalıdır” dedi.
İshali olan hastalara asitli içecek, kahve içirilmesi tamamen bir şehir efsanesi olduğuna işaret eden Prof. Dr. Bostancıoğlu,  “Tedaviyle birlikte hasta kişi yiyecek olarak yoğurt, ayran, muz, yayla çorbası, patates havuç, gibi gıdalarla beslenmelidir. Aşırı yağlı olmamak kaydıyla hasta makarna ve pilav yiyebilir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...