Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Biyoteknolojik ilaç üretimi için iş birliği

Biyoteknolojik ilaç üretimi için iş birliği

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’nin sağlık alanında ilk tematik araştırma merkezi İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) bilim ve teknoloji şirketi Merck, biyoteknolojik ilaçların üretimi konusunda bir iş birliği anlaşması imzaladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk ve Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer tarafından imzalanan anlaşma kapsamında biyoteknolojik alanda ilaç geliştirmek için özel laboratuvar altyapısının uygun şartlarda sağlanması, biyoteknolojik ürünlerde yerli üretimin desteklenmesi, biyoteknolojik ilaç geliştirme süreçlerinde teknik bilgi paylaşımı, insan gücü yetiştirmek için gerekli eğitimlerin verilmesi amaçlanıyor.

HÜCRE TEKNOLOJİSİ DESTEĞİ
Biyoteknolojik ürünlerin üretim sürecinde yüksek verimli hücreler hayati öneme sahip. İş birliği çerçevesinde Merck bu tür hücre teknolojilerinin sağlanması için İBG’ye teknik altyapı ve bilgi transferi sunacak. Üretim aşamasında ürün kalitesini doğrudan belirleyen her türlü arındırma ve saflaştırma işlemine de Merck tarafından destek verilecek.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...