Yüksek ateş tehlike işareti

Yüksek ateş tehlike işareti

SAĞLIK Haberleri

Grip vakasına bağlı çocuk ölümlerinin gelişimi üzerine aileleri uyaran İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Bilim Komisyonu Üyesi Dr. Bekir Aktura “Çocuklarda 3 günden uzun süren ve 38,5’i geçen ateş durumunda mutlaka doktora gitmek gerekir” dedi.

Ziyneti Kocabıyık

Astım, şeker, kalp, nörolojik hastalığı veya başka bir kronik hastalığı olan çocukların risk grubunda olduğunu ileten Dr. Aktura, şöyle devam etti: Soğuk algınlığı ya da grip geçiren çocuklarda nefes alma sıklığında dikkat çekici bir artış veya vücut genelinde morarma, bayılma ya da bayılacak kadar hâlsiz hissetme, uyumakta ya da uyanmakta zorlanma, bir türlü sakinleşmeme, şiddetli kusma, havale geçirme, bilinç bulanıklığı, 3 gündür düşmeyen 38,5 derece üzeri ateş varsa ciddi derhal doktora gidilmelidir. Bunlar bir hastalığın belirtileri olabilir” diye konuştu. Grip aşısının 6 aylıktan itibaren tüm çocuklara yapılabileceğine dikkat çeken Aktura “Hasta olan çocuk okula gönderilmemeli, evde dinlenmelidir. Evde sigara içilmesine kesinlikle müsaade edilmemelidir. Bol bol su, meyve suyu, ılık içecekler, çorbalar içmelidir. Çocuğun burnunu açık tutmak için serum fizyolojikli damla ya da spreyler de kullanılabilir” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...