Mikroçip teknolojisi ile baba olma umudu

Düzenleyen:
Mikroçip teknolojisi ile baba olma umudu

SAĞLIK Haberleri

Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkut Attar, mikroçip uygulamasının erkek kaynaklı kısırlık tedavisinde baba olma ihtimalini artırdığını söyledi.

İstatistiklere göre günümüzde tüp bebek tedavisi için başvuran hastaların yaklaşık yüzde 40-45’inde erkek faktörünün ön planda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Attar “Sperm sayı ve hareketliliğindeki azalma tabii yollardan gebelik şansının ortadan kalkmasına neden olabiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak için pek çok çalışma yürütülüyor. Bunlardan biri de Amerika’da Harvard Üniversitesi Brigham and Woman’s Hospital’da Türk bilim adamının imzasını taşıyor. Mikroakışkan çipler sayesinde  DNA hasarı en az olan sperm diğerlerinden temizlenerek tüp bebek tedavisinde kullanılıyor” dedi. İHA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...