Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerika’ya kanser ilacı ruhsatı sattık

Amerika’ya kanser  ilacı ruhsatı sattık

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’nin köklü ilaç firmalarından biri olan ve 2012 yılında Uluslararası Biyoteknolojik ilaç firması Amgen tarafından satın alınan 96 yıllık Mustafa Nevzat, isim değiştirerek üretimine Gensenta adı altında devam etme kararı aldı.

Ziyneti Kocabıyık İSTANBUL

Gensenta’nın biyoteknolojiyi hem üreten hem de ihraç eden bir şirket olduğunu söyleyen Amgen Türkiye ve Gensanta Genel Müdiresi Güldem Berkman, ilaç üretiminde yeni trendin biyoteknolojik ürünler olduğunu belirterek “Yenibosna’daki üretim tesislerini 35 milyon dolarlık yatırımla biyoteknoloji üssü haline getirdik. Mustafa Nevzat’ın çok ciddi bir jenerik ürün portföyü var. İlaçlarımızı 40’tan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Daha fazla biyoteknolojik ilaç üreteceğiz. Amacımız, ihracatımızı beş kıtaya yaymak. Bu arada Amerika’ya üç alanda ilaç ruhsatı da sattık. Bunlar antibiyotik, kanser ve kas gevşetici grubu. Uzun dönemde Amgen’in biyoteknolojik ilaçlarını Türkiye’de üretmeyi hedefliyoruz” dedi. Gensenta Kurumsal İlişkiler Direktörü Dr. Bilgen Dölek de “Türkiye’nin ilk biyoteknolojik molekülünü geliştirmek üzere mayısta bir proje başlatıyoruz. Bağışıklık sistemi üzerine olacak. Sanayi akademi iş birliği ile üretilecek” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...