Özel hastanede faranjit teşhisi koydular korona çıktı

Özel hastanede faranjit teşhisi koydular korona çıktı

SAĞLIK Haberleri

Hastalığı hafif geçtiği için tedavi sürecini evde geçirenlerden biri de 56 yaşındaki matbaacı olarak çalışan M.A. Eşi ve oğlu ile birlikte yaşayan M.A’nın hastalığı ilk olarak geniz ve boğaz ağrısı ile başlamış.

Özel bir hastaneye gitmiş ve faranjit teşhisi konmuş. Test yapılmamış. Birkaç gün sonra mide şikâyetleri ile yeniden gidince 27 Mart tarihinde tomografi çekilmiş ve koronavirüs testi yapılmış. 30 Mart’ta Halk Sağlığı birimi arayarak testin sonucunun pozitif olduğunu, evde kendisini izole etmesi gerektiğini ve tedaviye başlanacağını bildirmiş. Halk Sağlığı görevlileri hemen M.A’nın evine gelerek 5 günlük sıtma ve influenza ilacından oluşan tedaviye başlamışlar.

BELİRTİLER SIRAYLA GELDİ
Pozitif olduğunu öğrendiğinde önce büyük bir panik yaşadığını ancak hastalık hafif seyredince rahatladığını anlatan M.A, “Hemen kendimi bir odada izole ettim. Yemek ve tuvalet ihtiyacı dışında odamdan çıkmadım. Mecbur kalmadıkça eşim ve oğlumla bir araya gelmedim. Teşhis konduktan sonraki 10 gün içinde boğaz ağrısı, öksürük, ateş ve eklem ağrılarını sırayla yaşadım. Biri geçti diğeri başladı. Ancak şimdi daha iyi hissediyorum. Benim pozitif olduğum anlaşılınca evdekiler de risk grubunda olduğu için test yapılıp yapılmayacağını sorduk. Halk sağlığı görevlileri, ev halkında hastalık belirtilerini sorguladıktan sonra belirti olmadığı için diğer kişilere test yapmaya gerek görmediler ” diye konuştu.

HASTALARA İLAÇ OLACAĞIM
Evde  karantina süresinin dolmasını bekleyen M.A, tedavisi bittikten sonra immün plazma için Kızılay’a başvurarak kan vereceğini ve hastalara ilaç olmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...