Daha güçlü bir bağışıklık için bal ve pekmez
Düzenleyen:
Sevda Altunbaş
SAĞLIK Haberleri
Yeni tip koronavirüsle mücadenenin en önemli kuralının bağışıklığı yükseltmek olduğunu hatırlatan Kırklareli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Özkaya, her sabah bal ve pekmez tüketmeyi tavsiye etti.
Şeker hastalığı olmayanların bu gıdayı rahatlıkla tüketebileğini hatırlatan Doç. Dr. Özkaya "İmmün sistemi için nükleer yakıt, bal veya pekmezdir. Demir, kalsiyum, fosfat, sodyum, klorür, potasyum, magnezyum gibi minerallerden oluşan bal ve pekmez B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır ve bu yüzden de güçlü antiseptik, antibakteriyel özelliği var” dedi. AA