Korona teşhisi için özel görüntüleme merkezleri revaçta

Düzenleyen:
Korona teşhisi için özel görüntüleme merkezleri revaçta

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs vakalarının teşhis metotlarından biri olan akciğer tomografisi, bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de son dönemde daha çok tercih edilmeye başladı.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Radyoloji uzmanı Dr. Erdem Türköz “Koronavirüs enfeksiyonlarında en önemli teşhis metotlarından biri akciğer tomografisi. Eğer hasta aktif bir enfeksiyon geçiriyorsa akciğer tomografilerinde bu virüs enfeksiyonuna özgü başka bir hastalıkta görülmeyen görüntüler beliriyor. Bu belirtiler hastanın klinik seyri ile de birleştirilerek net bir şekilde teşhis konulabiliyor” dedi. 

ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRİLDİ
Kalabalık hastane ortamına girmek istemeyen kişilerin özel merkezleri tercih ettiğini söyleyen Türköz  “Çektiğimiz akciğer tomografisi ile hastalara birkaç saat içinde teşhis koyabiliyoruz. Hatta ülkemizde bu hastalığa özel bir de yazılım geliştirildi. Bu yazılım sayesinde bu hastalığın tomografideki bulgularına erişmek çok daha kolay oldu” diye konuştu.

HER HASTAYA AYRI SAATTE RANDEVU
Hastalara güvenle hizmet verilebilmesi için her hastanın ayrı ayrı saatlerde randevu verilerek çağırılması gerektiğini belirten Türköz şunları söyledi: Ayrıca her hastadan sonra gerekli dezenfeksiyon işlemlerinin yapılması gerekiyor. Hekimler bu konuda çok büyük bir hassasiyet gösteriyor.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...