İvermektin ağır Covid’li hastalarda denenecek

İvermektin ağır Covid’li hastalarda denenecek

SAĞLIK Haberleri

Daha önce hayvanlarda paraziter enfeksiyonlarında kullanılan ve bunun yanında Batı Nil virüsü, HIV enfeksiyonu gibi tedavilerde de etkinliği araştırılan “İvermektin” ilacı, ağır Covid-19 hastalarında denenecek.

Sağlık Bakanlığının onayıyla Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi koordinasyonunda Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve II. Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yürütülen çalışma ile ilgili bilgi veren AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş “Ülkemizde yeni tip koronavirüs tedavisinde bir ilacın etkinlik ve güvenilirliğini araştıran ilk ve tek araştırma bu...  İki ay içerisinde tamamlanacak ve sonuçları bilim camiasıyla paylaşılacak.  Avusturalya'da ilacın 48 saat içerisinde kandaki enfekte olmuş dokularda bütün virüsü yok ettiğine dair bir sonuç çıkmış” dedi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...