Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yaşlı hastalarımız için risk artıyor

Yaşlı hastalarımız için risk artıyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu, soruları cevaplandırdı.

“Hastalığın gündemden düşmesi mevcut şartlarda mümkün görünmüyor” diyen Koca, özetle şunları kaydetti:
∂ Son bir ayda Covid-19 testi pozitif çıkan vakaların yaş ortalamasında düşüş eğilimi var. En fazla vaka 25-45 yaş arasında görünüyor.
∂ Hareketlilik arttıkça daha fazla gencimizin taşıyıcı olduğu anlaşılıyor. Hastalığı hafif atlatmak bahane olamaz, virüsü bu yolla bir başka yakınına, annesine, babasına taşımış oluyor.
∂ Büyüklerimizi, dün evde izole ederek korumayı başarmıştık. Bugün dünden daha fazla risk altındalar.
∂ Salgın boyunca vefat edenlerde 60 yaş üzeri ve en az bir alt hastalığı olanların oranı yüzde 72’ye yakındır.
∂ Son günlerde yoğun bakım hastalarımızın sayısındaki artışla birlikte entübe hastaların yaş ortalaması daha da yükseliyor. Entübe hastalarımızda bir önceki ay 65,2 olan yaş ortalaması, bu ay sonunda 67,4’e yükseldi.
∂ (65 yaş üstüne yönelik) Kısıtlamanın devam etmesi gerektiğini Bilim Kurulu, öneri olarak söylüyor. Bu kısıtlamanın devamından yanayız.
∂ Vakaların yüzde 53,74’ü tüm şehirlerle irtibat hâlinde olan İstanbul’da tespit edildi.
∂ Son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır’da günlük vaka sayılarında dikkat çekici artış var.
∂ Salgın boyunca nüfusa kıyasla toplam vaka sayılarının en düşük olduğu iller Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın.
∂ Toplam 153 bin kişiden 132 bininin taraması tamamlandı. Taşıyıcılık oranı yüzde 0,24. Antikorda ELİSA testi ile ilgili yaptığımız taramada da koruyuculuk yüzde 0,81.
∂ (Okulların açılması) Salgının seyri belirler. Okulların açılmasına yakın, salgının seyrine göre tartışılır, öneri olursa bunu paylaşırız.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...