Düğünlere ve plajlara denetim

Düğünlere ve plajlara denetim

SAĞLIK Haberleri

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 şehir valiliğine gönderilen genelge dâhilinde ülke genelinde hafta sonu düğün, nişan, kına gecesi, sünnet düğünü gibi aktivitelerde denetim yapılacak.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Denetimler, sahil bölgelerindeki plaj, kafe, kafeterya, restoran ve eğlence yerleri ile eğlence yerlerine dönüşebilen tekne ve yatlarda da gerçekleştirilecek. Daha önce en az iki defa tedbirlere uymadığı tespit edilerek ikaz edilen ya da idari para cezası verilen işletmelere, denetimlerde aykırılık tespit edilmesi hâlinde bir ila üç gün süreyle faaliyeti durdurma cezası uygulanacak.

ORMAN YANGINLARINA KARŞI YENİ TEDBİRLER ALINIYOR
İçişleri Bakanlığının, valiliklere gönderdiği "Orman Yangınları" konulu genelgede ise tedbirler şöyle sıralandı: Vali ve kaymakamların başkanlığında "Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu" acilen toplanacak. Komisyon, ormanlık alanların civarında mangal, semaver, ateş yakılabilecek ve yakılması yasak olacak yerleri 15 Ağustos'a kadar belirleyecek. Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız veya bitki örtüsü yakılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Ormanlık alanlara yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...