Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Virüs, test kuyruğuna girdi

Virüs, test kuyruğuna girdi

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’deki izinlerini tamamlayan gurbetçiler yaşadıkları ülkelere dönmeden önce PCR testi yaptırmak için başvurdukları test noktasında yoğunluk oluşturdu.

Ortalama beş saat beklediklerini iddia eden gurbetçiler sitem ederken mesafe ve maske kuralı hiçe sayıldı.  Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin senelik izin için geldikleri Türkiye’den dönüşleri başladı. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Avrupa ülkelerinin, gurbetçilerden PCR testi talep etmesi üzerine Kapıkule Sınır Kapısı’na giriş kısmında test noktası oluşturuldu. PCR testi için test noktasında yoğun kalabalık meydana getiren gurbetçilerin virüs bulaşmaması için en az bir metre olan fiziki mesafe ve maske kuralına uymadıkları görüldü.

TESTİ SINIRA GELMEDEN YAPTIRIN
Edirne İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada “Yurt dışına çıkış öncesi Covid-19 PCR testi yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın sınır kapılarında uzun süre beklemelerinin önüne geçilmesi ve sonuçlarına e-Nabız sistemi üzerinden daha çabuk ulaşabilmeleri için öncelikle memleketlerinde veya tatillerini geçirdikleri bölgelerde testlerini yaptırıp yola çıkmaları önem arz etmektedir” denildi.
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...