Propolisin sahtesine dikkat!

Propolisin sahtesine dikkat!

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar, bağışıklığa katkı sağladığı için özellikle koronavirüs pandemisi döneminde yoğun talep gören propolis ürünlerini satın alırken sahtecilerin tuzağına düşmemek konusunda uyarıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi tarafından yapılan ve piyasadaki 14 propolis ürününü inceleyen araştırma, hepsinin yüksek etken madde içermediğini ortaya çıkardı. Çalışmayı değerlendiren Dr. Emel Damarlı, tüketicinin ürünün içindeki etken madde miktarını dikkate alması gerektiğini belirterek “Ayrıca propolisin de sahtesi var. Ancak sahte olup olmadığını rengine, tadına, kokusuna bakarak anlamanız mümkün değil! Bunun için propolisin analiz edilmesi gerekiyor. Bu sebeple analiz edilmiş, güvenilir markaların ürünlerini satın alın ve ürün etiketini mutlaka okuyun” dedi.   

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...