Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerikan Endokrin Kongresi’ne Türk başkan

Düzenleyen:
Amerikan Endokrin Kongresi’ne Türk başkan

SAĞLIK Haberleri

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız, 27 binin üzerinde bilim insanı tarafından hormon hastalıklarına ilişkin çalışmaların ele alındığı Amerikan Endokrin Kongresi'nin eş başkanlığına seçildi. Prof. Dr. Yıldız’ın bu göreve seçilmesiyle eş başkanlığı ilk defa Türkiye'den bir bilim insanı üstlenmiş olacak.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Amerikan Endokrin Kongresi, yüz yılı aşkın süredir gerçekleştirilen, dünyada alanında en prestijli uluslararası bilimsel organizasyonlardan biri. Prof. Dr. Yıldız'ın başkanlığında 2021 yılında yapılacak kongrede, "Hormon hastalıklarında yapay zekâ" ve "Biyoteknolojik yöntemler kullanılarak hasarlı hücre, doku ve organların yeniden işlevselliğinin kazandırılması" başlıklarında bilimsel çalışmalar tartışılacak. Türkiye'de tıbbın birçok alanında önemli bilimsel araştırmaların yapıldığını dile getiren Yıldız "Ülke puanı olarak da daha iyi yerlere geldiğimizi görüyoruz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...