Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bilim ödülü yaşlanmayı durduracak çalışmaya

Düzenleyen:
Bilim ödülü yaşlanmayı durduracak çalışmaya

SAĞLIK Haberleri

Genç bilim adamlarını teşvik etmek amacıyla verilen Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün bu yıl ki sahibi Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley Moleküler ve Hücre Biyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elçin Ünal’ın oldu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Doç. Dr. Ünal, hücrelerde yaşlanma sonucunda biriken hasarların doğal yollarla nasıl tedavi edilebileceğini araştırıyor. Çalışmalarını 2014’ten bu yana UC Berkeley’de Moleküler ve Hücre Biyolojisi Bölümünde devam ettiren Doç. Dr. Ünal ve ekibinin temel amacı, hücresel yaşlanmayı anlayıp geriye çevirmeyi başarmak. Ünal “Yaşlanma sonucunda hücrelerde protein kalite kontrolü ve organel fonksiyonlarında düşüş gözlenir. Vücudumuzdaki üreme hücreleri bu hasarları doğal olarak etkisiz hâle getirebiliyor. Eğer üreme hücrelerinin bunu nasıl başardığını anlayabilirsek, diğer hücrelere de bu mekanizmaları uygulayabiliriz. Yaşlanma, kanser ya da Alzheimer gibi çok değişik tipteki hastalıkların birinci risk faktörü. Eğer yaşlılık sonucunda ortaya çıkan hasarları hücre seviyesinde tedavi edebilirsek, değişik tipteki hastalıkların ortaya çıkma şansını da azaltabiliriz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...