Türkiye'de 10 bebekten biri erken doğuyor

Düzenleyen:
Türkiye'de 10 bebekten biri erken doğuyor

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizde her yıl erken doğan 150 bine yakın prematüre bebeğin yaşama savaşı verdiğini söyleyen Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç “Bu bebeklerin zamanında doğan akranlarıyla benzer sürede sağlıklı ve yaşama şansını yakalayabilmeleri için yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu hastanelerde tedavi görmeleri gerekir. Prematüre bebeklerin herhangi bir sakatlık yaşamadan hayata devam edebilmesinde bu alanda eğitim görmüş yenidoğan uzmanlarının rolü son derece önemli” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Covid-19 salgınının sadece yetişkin ve yaşlı nüfus için değil, gebeler, bağışıklığı henüz oluşmamış yeni doğan dönemi bebekler ve özellikle de erken doğmuş prematüre bebekler açısından da risk oluşturabileceğini söyleyen Prof. Dr. Koç “Dünyada ve ülkemizde yenidoğan Covid pozitif vaka bildirimleri oluyor. Yeni doğmuş bebekler ve özellikle zamanından önce doğmuş prematüre bebeklerde Covid-19 belirtileri diğer enfeksiyon hastalıklarının belirtilerine benziyor. Bebekte emmede azalma, hareketlerinde azalma, solunum sıklığında artış, renginde morarma, bozulma, ateşin yükselmesi veya çok düşmesi, uyandıramama gibi belirtilerden bir veya birkaçını fark eden aile mutlaka bir doktora danışmalı” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...