Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pfizer, Covid-19 aşısının acil kullanım onayı için bugün FDA'ya başvuracak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pfizer, Covid-19 aşısının acil kullanım onayı için bugün FDA'ya başvuracak

SAĞLIK Haberleri  / İHA

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer, Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile korona virüse karşı ortaklaşa geliştirdiği aşının acil kullanım onayı için bugün ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuruda bulunacak.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında birçok ülke ikinci dalga ile mücadele ederken, ABD'li ilaç devi Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ortaklaşa geliştirdiği "BNT162b1" adlı korona virüs aşısının geçtiğimiz 18 Kasım'da virüsü önlemede yüzde 95 etkili olduğunu duyurmuştu. İlk önce Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) başvuran Pfizer ve BioNTech, şimdi de ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) acil kullanım onayı için başvuruda bulunacak. Pfizer tarafından yapılan açıklamada, aşının acil kullanım izni için bugün ABD'li sağlık düzenleyicilerine başvuru yapılacağı bildirildi. Pfizer'in CEO'su Albert Bourla yaptığı açıklamada, "ABD'de onay, dünyaya Covid-19 aşısı sunma yolculuğumuzda kritik bir kilometre taşını temsil ediyor ve artık aşımızın hem etkililiği hem de güvenlik profilinin daha eksiksiz bir resmine sahibiz" dedi.

Şirket yetkilileri, FDA'nın acil kullanım onayını Aralık ayı ortasına kadar vermesini bekliyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...