Aşılamada 1 milyona koşuyoruz

Aşılamada 1 milyona koşuyoruz

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs aşılaması 14 Ocak 2021 tarihinde başlayan Türkiye; uzun bir süredir aşı yapan Fransa, Danimarka ve Arjantin gibi ülkeleri geride bıraktı.

İlk 4 günde 1 milyon kişiye doğru ilerleyen Türkiye, en çok aşı uygulayan ilk 10 ülke arasına girdi. Aşılamalar hafta sonu da 81 ilde devam ederken, şimdiye kadar aşılanan sağlıkçı sayısı 700 bini geçti. Aşılamadaki bu hız, ülkelerin sağlık sistemindeki eksikliklerini de gün yüzüne çıkardı.

"EN BÜYÜK FİYASKO" FRANSA'DA
Özellikle koronavirüste en çok can kaybı yaşanan ülkelerden olan Fransa'da durum oldukça vahim boyutlarda. 65 binden fazla insanın hayatını kaybettiği ülkede aşılama da yavaş ilerliyor. 30 Kasım'da başlayan aşılamada bugüne kadar sadece 516 kişiye Pfizer/BionTech aşısı vurulabildi. Yetkililer gerekçe olarak, lojistik sebepleri öne sürüyor. Fransa Ulusal Tıp Akademisi, geçen hafta hükûmetin aldığı tedbirleri “aşırı” olarak nitelerken, bazı yetkililer durumu “Bu tıp dünyasında yaşadığımız en büyük fiyasko” olarak yorumluyor. Türkiye’yi hedef tahtasına oturtarak attığı her adımı eleştiren Danimarka da Fransa'dan geri kalmadı. Aşılamaya erken başlayan ülkede ölümlerin sayısı 2 bin, vaka sayısı 200 binlere dayanırken, halk endişeli bekleyişini sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...