Unutkanlık doğal ama... Problem unuttuğunu unutmak

Unutkanlık doğal ama... Problem unuttuğunu unutmak

SAĞLIK Haberleri

Unutmanın tabii bir durum olduğunu söyleyen Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji ABD Başkanı ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “İki sebeple unuturuz. Birincisi beynimizde yeni bilgilere yer açmak için; ikincisi yeni öğrendiklerimize yeteri kadar önem vermediğimiz için. Kişi unuttuğunu unutursa problem var demektir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Unutkanlığın “unutmanın tekrar eden ve dikkati çeken bir davranış biçimi” olarak ortaya çıkması olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Bu durum kişinin kendisinin de dikkatini, çevresinin de dikkatini çekebilir. Çok önemli bir özellik, kişinin unuttuğunu unutması ve aynı bilgileri tekrar etmesi veya kendine söylenen sözleri duymamış gibi algılaması ve bu bilgilerin tekrarı sırasında da yeni bilgi gibi, yeni duyuyor gibi bunu algılamasıdır. Bu durumda bir uzman yardımı almak gerekir” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...