Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırmızı sebzeler, saç dökülmesini önlüyor

Kırmızı sebzeler, saç dökülmesini önlüyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefik Arıca, Güney Kore'de “kuersetin” etken maddesinin saç dökülmesini önlemede rolünün araştırıldığını belirterek kuersetinin saç büyümesi üzerindeki faydalı etkilerinin belirlendiğini söyledi.

Prof. Dr. Arıca, “Kuersetinin kelliğe çözüm olabileceği ve saç büyüme evresindeki ‘anagen’ fazını uyararak saç dökülmesini engellediği tespit edildi” dedi. Kuersetinin en çok kırmızı soğanda olmak üzere biber, çilek, kuşkonmaz, narenciyeler, kiraz, vişne, domates, kırmızı elma, kırmızı üzüm, brokoli, lahana, kırmızı marul, kızılcık, yaban mersini, ahududu ve çayda bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Arıca, bir kişinin çeşitli gıda kaynakları aracılığıyla günlük olarak yaklaşık 10-100 miligram kuersetin tükettiğinin tahmin edildiğini bildirdi. İHA

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...