Korona ilacı KKA'da da etkili

Korona ilacı KKA'da da etkili

SAĞLIK Haberleri

Türk bilim insanları Covid-19 tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının yaz aylarında Anadolu’da yaygın olarak görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKA) hastalığında da etkili olabildiğini gösterdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan çalışmanın makalesi Avrupa’da saygın bir tıp dergisi olan European Journal of Case Reports in Internal Medicine’de yayımlandı. Covid-19 tedavisinde günde 8 tablet olarak kullanılan Favipiravir ilacını KKA’da tesadüfen denediklerini söyleyen Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Dâhili Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Ahmet Cumhur Dülger “Bu ilacın KKKA hastalığını tedavi edebileceğini tesadüfi olarak gözlemledik ve tedavide başarılı olduğunu gösterdik. Mutlaka ileri araştırmalar yapılması gerekiyor. Kırım Kongo hastalığını kısa sürede, düşük maliyette ve başarılı bir şekilde tedavi etmemiz tıp tarihinde bir ilktir” dedi. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...