Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AstraZeneca aşısına bir darbe daha: Kılcal damarlarda sızıntı şüphesi

Düzenleyen:
AstraZeneca aşısına bir darbe daha: Kılcal damarlarda sızıntı şüphesi

SAĞLIK Haberleri

İngiltere’de Oxford Üniversitesi iş birliğiyle koronavirüse karşı AstraZeneca firması tarafından geliştirilen aşının, kan pıhtılaşmasından ölümlere yol açtığı gerekçesiyle Avrupa’nın birçok ülkesinde belli yaşın üstündekilere, İngiltere’de de 30 yaşından küçüklere yapılması yasaklanmıştı. Şimdi bir de aşının kılcal damarlarda sızıntıya yol açtığı ifade ediliyor.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), kıtada sızıntıyla ilgili 5 vaka olduğunu bildirdi. Kılcal damarlardan sızan kan, kas ve vücut boşluklarında birikiyor, bu da kan basıncında ani düşüşlere yol açıyor. Bu durum, tedavi edilmezse organ yetmezliğiyle neticelenebiliyor. EMA, sızıntı vakalarının yanı sıra, AstraZeneca'yla aynı teknolojiyi kullanan Johnson & Johnson firmasının tek doz aşısı hakkında da kanda pıhtılaşmayla ilgili inceleme başlattığını bildirdi. ABD’de 4 klinik, yan etkilerinde dolayı J&J aşısı yapılmasını durdurdu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...