Pandemi stresi çocukları erken ergenliğe soktu

Düzenleyen:
Pandemi stresi çocukları erken ergenliğe soktu

SAĞLIK Haberleri

Covid-19 pandemisinin çocukluktan gençliğe geçişte önemli bir köprü dönemi olan ergenliği tetiklediği bildiriliyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kronik stres altında büyüyen çocukların erken ergenliğe girdiğini gösteren çalışmalar bulunduğunu söyleyen Psikolog Reyyan Tekin, pandemi dönemindeki kısıtlamalar, kötü beslenme ve ekran süresinin uzamasının erken ergenlik vakalarını artırdığını ifade etti.

Covid-19 pandemisiyle uygulanan kısıtlamalar dünyada ruh sağlığını önemli ölçüde etkileyen sosyal izolasyona sebep olduğunu hatırlatan Tekin “Çocukların fiziksel aktivitesinin neredeyse durma noktasına gelmesi, uyku düzeninin bozulup ekran karşısında kontrolsüzce tüketilen kilo aldırıcı gıdaların artması, vücut yağ dokusunun artmasıyla ergenliği uyaran hormonların salgılanması pandemi döneminde artan erken ergenlik vakalarının önemli sebepleri arasında gösteriliyor” diye konuştu.

Duygusal ve zihin olarak ergenliğe hazır olmayan çocuğun yaşıtlarından farklı olma duygusundan dolayı özgüven kaybı yaşayabileceğini hatırlatan Tekin, çocuğun sağlıklı bir ruh hali geliştirmesi için destek alınması gerektiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...