Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Batı Karadeniz en şişman bölge

Batı Karadeniz en şişman bölge

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’de kadınlarda obezite oranı yüzde 39,1 iken, erkeklerde bu oran yüzde 24,5. Veriler ise bu rakamların artacağına işaret ediyor.

Obezite ile Mücadele Alt Komisyonu Raporu’na göre, Türkiye'de obezitenin en yüksek görüldüğü bölgeler yüzde 37,5 ile Batı Karadeniz ve yüzde 36,9 ile Orta Anadolu Bölgesi, en az görüldüğü bölgeler yüzde 24,2 ile Güneydoğu Anadolu ve yüzde 24,5 ile Orta-Doğu Anadolu öne çıkıyor. Kadınlarda obezite oranı yüzde 39,1 iken, erkeklerde yüzde 24,5 oranında. Verilere göre, nüfusun yüzde 34’ü ise aşırı kilolu.

HARCAMALARIN YÜZDE 12'Sİ OBEZİYE YÜZÜNDEN
OECD ülkelerinde obezite kaynaklı hastalıkların tedavisinin, toplam sağlık harcamalarının yüzde 8,4’ünü oluşturduğu, Türkiye’de ise söz konusu dönemde sağlık harcamalarının yüzde 12’sinin obeziteye bağlı hastalıklara ayrılacağı belirtildi. Raporda obez ve fazla kilolu olgularda böbrek hastalığı ve kardiyometabolik hastalık riskinin önemli oranda arttığına işaret ediliyor. Rapora göre son beş yılda Sağlık Bakanlığı birinci basamak sağlık hizmetlerine, beslenme tedavisi için başvuranların sayısının ise her geçen gün artığına dikkat çekiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...