Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Migrenin maliyeti 28 milyar TL

Migrenin maliyeti 28 milyar TL

SAĞLIK Haberleri

Küresel Migren ve Ağrı Derneği tarafından yayınlanan Türkiye Migren Raporu hastaların hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren ve engelliğe sebep olan migrenin Türkiye’de ekonomik yükünün yaklaşık 28 milyar TL olduğu ortaya koydu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Lilly’nin desteğiyle hazırlanan ve ülkemizde migrene ilişkin genel durum, farkındalık düzeyi ve güncel ihtiyaçları ortaya koymayı hedefleyen rapora göre Türkiye’de migren görülme sıklığı yüzde 16. Raporun sonuçlarını değerlendiren Küresel Migren ve Ağrı Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Derya Uludüz, Türkiye genelinde migren hastalığının bilinirliği yüzde 25 düzeyinde olduğunu söyledi.

FARKINDALIK DÜŞÜK
Migren bir baş ağrısı tipi olmakla birlikte, baş ağrısından öte belirtilerle hastanın günlük hayatını olumsuz yönde etkilediğini hatırlatan Prof. Dr. Uludüz “Toplumun yüzde 83’ü migren ile genel baş ağrısı farkını bilmiyor. Bunun sonucunda hastaların sadece yüzde 19’u atak önleyici tedavi kullanıyor ve ancak beş kişiden biri bu konuda hekime gitmeye devam ediyor. Araştırmaya katılan hekimlerin yüzde 33’ü, Türkiye’de migren konusunda düşük farkındalığın, çoğu migren hastasının teşhis ve tedavisini geciktirdiğini ve hatta engellediğini düşünüyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...