Geceleri el ve parmak ağrısıyla uyanıyorsanız dikkat

Geceleri el ve parmak ağrısıyla uyanıyorsanız dikkat

SAĞLIK Haberleri

Sinir sıkışmaları içinde en yaygın görülenlerden biri olan karpal tünel sendromunun el veya el bileğinin tekrarlayan hareketlerinin oluşturduğu mikro travmalar sonucu ortaya çıktığını söyleyen beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Mustafa Hakan Kayalı “Geceleri el ve parmaklarda ağrı ve uyuşma ile uyanıyorsanız, sebebi karpal tünel sendromu olabilir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Hastalığın kadınlarda erkeklere oranla 4 kat fazla görüldüğünü işaret eden Doç. Dr. Kayalı, hastalığın belirtilerini şöyle sıraladı: Karakteristik olarak hastalar geceleyin ‘uyuşuk el’ ile uyanırlar. Uyuşma hissini el sallayarak, sarkıtarak veya parmakları ovalayarak hafifletmeye çalışırlar. Ellerini koyacak yer bulamazlar, çoğu hasta elini duvarlara dayama ihtiyacı duyar. Ellerini sıcak ya da soğuk su altına tutma ihtiyacı hissederler ancak hiçbir pozisyonda ağrıları geçmez. Uyuşukluk avuç içinde, özellikle başparmak, işaret parmağı, orta parmak ve yüzük parmağının yarısında meydana gelir. El el sıkmada kuvvetsizlik, çaydanlık veya tencere bile kaldıramama gibi güçsüzlükler kaslarda erime ile birlikte olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...