Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aşının çocuklarda farklı yan etkisi yok

Aşının  çocuklarda farklı yan etkisi yok

SAĞLIK Haberleri

Çocukların Covid-19’a karşı aşılanmasının ağır hastalık gelişme riskini azaltacağını ifade eden Türk Toraks Derneği Çocuk Göğüs Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Gökdemir Amerika Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC)’nin, Covid-19 aşılarının 12 yaş üzerindeki çocuklarda uygulanmasının enfeksiyondan korunmada etkili ve güvenli olduğunu bildirdiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bu kapsamda Mart 2021’de, 12 -15 yaşları arasındaki 2.300 ABD' li çocukla yapılan bir araştırmada, aşının Covid-19' u önlemede yüzde 100 etkili olduğunun gösterildiğini ifade eden Prof. Dr. Gökdemir, “Araştırma ayrıca, gençlerin aşılama sonrası yetişkinlere göre daha yüksek antikor seviyeleri geliştirdiğini de ortaya koydu” dedi. Bilimsel çalışmaların Covid-19 aşısının çocuklarda büyüklerden farklı biryan etki yapmadığını gösterdiğini söyleyen Türk Toraks Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Oya İtil de, “Bu yan etkiler aşı yerinde ağrı, hâlsizlik, baş ağrısı, döküntü, kas ağrısı, eklem ağrısı, ateş olarak sıralanabilir. Erişkinlerde olduğu gibi, aşı yapıldıktan sonra 15-30 dakika boyunca alerjik reaksiyon gelişme riski açısından çocukların izlenmesi uygun olacaktır” diye açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...