Balık yememek sigara içmekten daha zararlı

Düzenleyen:
Balık yememek sigara içmekten daha zararlı

SAĞLIK Haberleri

Kanada'da yapılan bir araştırmaya göre, balık yememek sağlığa sigara içmekten daha fazla zarar verirken; sigara içenlerin 4, balık yemeyenlerin ise ömürlerinden 5 sene gidiyor.

Kanada’da yapılan bir araştırma, balık yememenin sağlığa sigara içmekten daha fazla zarar verdiğini ortaya koydu. Omega-3 yağı eksik beslenmek, beklenen hayat süresini sigara içenlerdekine göre daha fazla kısaltıyor. Bilim adamları, tıbben sigara içenlerin beklenenden 4 sene daha az yaşadığını, düşük yağ asitli gıdalarla beslenenlerde ise bunun 5 sene olduğunu ifade ettiler.

YÜZDE 8 VE ÜZERİ 'GÜZEL BİR SEVİYE' OLARAK KABUL EDİLİYOR

Omega 3, kalbe iyi geliyor ve kanda pıhtılaşma riskini azaltıyor. Omega-3 Endeksi’nde yüzde 8 ve üzeri, güzel bir seviye olarak kabul ediliyor. Yüzde 4 ila 8 orta, yüzde 4’ün altı düşük seviye. Kanada’da Guelph Üniversitesi’ndeki araştırmaya liderlik eden Dr. Michael McBurney, "İlginçtir, Omega-3 Endeksi’nin yüzde 8’den fazla olduğu Japonya’da beklenen hayat süresi endeksin yüzde 5 olduğu ABD’ye göre 5 sene fazla. Omega-3 endeksini değiştirecek şekilde beslenmek tıbben ömrü uzatabilir" dedi.

Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde yayımlanan araştırma, dünyadaki en uzun araştırmalardan olan Framingham Kalp Araştırması’ndaki istatistiklerden faydalanıldı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...