Kalp kapağına “tamir ameliyatı”

Kalp kapağına  “tamir ameliyatı”

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizin kalp cerrahisi konusunda oldukça ileri bir düzeyde bulunduğunu belirten Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kalp kapağı hastalarının yüzde 80’inin göğüs kafesi açılmadan, koltuk altından küçük bir kesi ile ameliyat edilebilir hastalar olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Prof. Köksal şöyle devam etti:
"Uygun hastalarda, küçük kesi ile hastanın kendi dokusu kullanılarak yapılan ameliyatlarda göğüs kafesini açmaya gerek kalmıyor. Böylelikle ameliyatla ilgili hayati riskler minimuma indirilirken, normal hayata hızla dönmek de mümkün olabiliyor. Hastaların çoğu, göğüs kafeslerinin açılacağı korkusu ve kapak hastalıkları konusunda uzmanlaşmış merkezlerin varlığından haberdar olmadıkları için şikâyetleri son evreye ulaşana kadar ameliyat olmaktan kaçınıyor. Oysa mitral kapak yetmezliğinde, kapak değişimi yerine tamir edilmesi sayısız avantaj sunuyor.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...