Egzamanız varsa şekeri azaltın

Egzamanız varsa şekeri  azaltın

SAĞLIK Haberleri

Ciltte kuruluk, kaşıntı, pullanma, kızarıklığa sebep olan egzama, birçok insanın kâbusu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Egzamadan kurtulmanın en kolay yolu ise yediklerinize dikkat edip uygun krem kullanımı olduğunu söyleyen Eczacı Hasan Tahsin Arslan, “Cilt problemlerinin oluşmasının en önemli sebebi karaciğerde yaşanan sıkıntılardır. Tedavide kullanılan kremlerin olumlu etkilerini görebilmek için yediklerimize dikkat etmek gerekir. ” dedi.

YEMEK SEÇİMİNE DİKKAT
Cilt problemi yaşayanların, yemek seçiminde dikkatli olması gerektiğini aktaran Arslan, “Şeker ve şeker ihtiva eden tüm yiyecek ve içecekler, karaciğerde şekere dönüşen unlu ve nişastalı tüm gıdalar, her türlü kızartma, fazla meyve tüketimi, alkollü içeceklerden uzak durulmalıdır” diye konuştu. Aslan’ın yenilmesini tavsiye ettiği yiyecekler ise şunlar: “Tüm bitkisel çaylar, peynir, domates, salatalık, biber, roka, maydanoz, ceviz, fındık, badem, yumurta ve menemen, ayran, soda, süt, yoğurt, sebze yemekleri, zeytinyağlı yemekler, tüm ızgaralar ve bol su içmek.” Arslan beslenme tavsiyelerine uyarak, salisilik asitle pullu ve ölü deriyi cildinizi temizleyerek arındıran krem kullanılmasının egzama problemini ortadan kaldırabileceğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...