Yüksek kolesterol safra taşı yapıyor

Yüksek  kolesterol safra taşı  yapıyor

SAĞLIK Haberleri

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mete Dolapçı yüksek kolestrolün neden olduğu sorunları anlattı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Safra içeriğindeki kolesterol miktarı artışının safra taşı oluşumunda önemli bir risk olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mete Dolapçı “Safra kesesinin en sık görülen hastalıkları arasında safra taşları ve safra kesesi polipleri yer alıyor. Safra kesesi taşlarının en sık izlenen tipi kolesterol taşlarıdır. Bir diğer sebep ise safra kesesine kadar ulaşan mikropların yol açtığı taşlardır” dedi.

YÜZDE 75'İNDE BELİRTİ YOK
Safra kesesi taşlarının yaklaşık yüzde 75’i herhangi bir belirti ve bulgu vermediğine işaret eden Prof. Dr. Dolapçı, “Her hazımsızlık ve gaz şikâyeti safra kesesi hastalığına işaret etmez. Safra kesesi taşlarının yaklaşık yüzde 75’i herhangi bir belirti ve bulgu vermemektedir. En önemli belirti, yarım saatten daha uzun süren ayda birkaç defa tekrarlayan yeni ortaya çıkmış karın ağrısıdır” diye anlattı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...