Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kilo vermek ‘Uzamış Covid’i engeller mi?

Kilo vermek ‘Uzamış Covid’i engeller mi?

SAĞLIK Haberleri

Bilim adamları, kilo vermenin Covid’in uzamış semptomlarını hafifletmeye yardımcı olup olmayacağını araştırıyorlar.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Daha önce yapılan çalışmalar, obezlerin Covid’e yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ve hastalığın obezlerde daha ağır geçtiğini ortaya koymuştu. Küçük çaplı araştırmalarda, kilo vermenin, Covid belirtilerini atlatamayan kişiler arasında yaygın olan yorgunluk ve nefes darlığını azalttığının gösterilmesi üzerine  Glasgow Üniversitesi araştırmacıları, daha geniş çaplı bir çalışma başlattı.

GÜNLÜK 850 KALORİ
Çalışmada uzamış Covid belirtileri gösteren 200 hastaya, günlük 850 kalorilik verilerek kilo vermeleri isteniyor. Çalışmada bu diyetle kilo veren hastaların bir süre sonra taze sebze meyve ve etten oluşan bir beslenme düzenine geçmesi planlanıyor. Kilo vermenin, bu durumdan muzdarip olan kişiler üzerinde etkili olduğu anlaşılırsa henüz bir tedavisi bulunmayan uzamış Covid’in tedavisinde de önemli bir gelişme ortaya konacak. Covid 19 enfeksiyonu geçiren her 10 kişiden birinde kronik yorgunluk, nefes darlığı, çarpıntı, uykusuzluk, baş ağrısı ve kas ağrısı gibi belirtiler aylarca devam edebiliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...