'Damgalama' obezite tedavisini zorlaştırıyor

Düzenleyen:
'Damgalama' obezite tedavisini zorlaştırıyor

SAĞLIK Haberleri

Obezitenin Türkiye’deki erişkinler içerisinde yaklaşık 20 kişiyi etkilediğini söyleyen Türkiye Obezite Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Volkan Demirhan Yumuk, tedavideki en önemli engellerden birinin toplumsal “damgalama” ve “ayrımcılık” olduğunu vurguladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Obezitenin çok karmaşık ve tedavisi zor bir hastalık olduğunu, birçok konudan etkilendiğini, psikolojinin de bunda çok ciddi etkisi bulunduğunu belirten Prof. Dr. Yumuk “Damgalama ve ayrımcılığın obeziteli kişilerde sosyal hayatı sınırlama, benlik algısında bozulma ve sağlık hizmetlerinden yararlanamama gibi sonuçlara yol açabildiğini görüyoruz. Bu durum, obezitenin tedavisinde olumsuz etkilere sebep oluyor” dedi. Obezite ilgili farkındalık oluşturmak ve ön yargılara dikkat çekmek amacıyla “Rolüm Ağır, Peki Senin Rolün Ne?” projesinin başlatıldığını duyuran Prof. Dr. Yumuk “Medya, obezite ile ilgili aktarılan doğru bilginin toplumdaki obezite algısının doğru oluşmasında ve yanlış bilgilerin ortadan kaldırılmasında oldukça etkili olduğu için projenin ilk ayağında basın mensuplarıyla çalışacağız” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...