Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Porsuk ağacı kansere çare oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Porsuk ağacı kansere çare oluyor

SAĞLIK Haberleri  / AA

Bartın Üniversitesinde araştırmacılar, nesli tehlike altında olan porsuk ağaçlarının 17 ayrı popülasyonu üzerinde yaptıkları deneylerde, bol miktarda kuvvetli antikanser bileşik olan Taxol maddesi tespit etti.

Orman Fakültesi Silvikültür Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Barış Özel ile Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Dr. Mesut Tandoğan tarafından yapılan araştırmada, kanser tedavisinde umut ışığı olacak sonuçlara ulaşıldı.

Taxol içerikleri bakımından en yüksek miktarların Bartın-Gölderesi, Düzce-Yığılca-Kurtkayası, İnebolu-Karagöl ve Karabük-Yenice-Kızılkaya popülasyonlarından alınan örneklerde çıktığına işaret eden Prof. Dr. Özel "Porsuk ağacının sadece yaprakları deneylerde elde edilen bileşik, rahim, meme, prostat ve küçük hücreli olmayan akciğer kanserinin tedavisinde tek veya diğer kemoterapötik bileşiklerle kullanıldığında kanser hücrelerini küçülterek yok ediyor" dedi.

Prof. Dr. Özel, elde edilen bileşiğin ileride dışa bağımlılığımızı azaltacak değerli bir ilaç ham maddesi olabileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...