Eğitimin devamı için aşılama şart

Eğitimin  devamı için aşılama şart

SAĞLIK Haberleri

Delta varyantının yaygınlaşmasıyla birlikte dünya ülkeleriyle paralel olarak ülkemizde de çocuklarda enfeksiyon vakalarının arttığına dikkat çeken Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Serhat Ünal, yeni eğitim döneminin sağlıklı şekilde devam edebilmesi için çocukların da aşılanması gerektiğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Aynı zamanda Sabri Ülker Vakfı Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Ünal, dünya genelinde 12 yaşa kadar çalışmaların başlamasıyla birlikte ülkemizde de Sağlık Bakanlığının kararıyla Türkiye’de 16 yaşından itibaren gençlerimizi aşılama kararı çıktığını hatırlatarak “12 yaştan itibaren de altta yatan hastalığı olan çocuklara aşılanma hakkı getirildi. Çocuklardaki vaka artışı sebebiyle 12-16 yaş arası altta yatan ciddi hastalığı olanlar ve 16 yaş üstü herkesin aşılanması önemli. BioNTech’in 12 yaşından itibaren güvenli ve etkili olduğuna dair yayınlanmış üçüncü faz çalışmaları var. Sinovac aşısının üç yaştan on sekiz yaşa kadar güvenli ve etkili olduğunu gösteren ikinci faz çalışmaları da bitti. Aşıların çocuklar üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yok ” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...