Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hayatı zindan eden kaşıntı

Hayatı zindan eden kaşıntı

SAĞLIK Haberleri

Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nilgün Atakan, genelde küçük yaşlarda görülen Atopik Dermatitin yetişkinlik döneminde de sürebileceğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Daha çok bebeklerde ve çocuklarda görüldüğü için çocukluk çağı hastalığı olduğu düşünülen Atopik Dermatitin yetişkinlik döneminde de devam edebildiğini söyleyen Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nilgün Atakan “Şiddetli kaşıntının yanında egzama benzeri kırmızı deri döküntülerinin de görüldüğü atopik dermatit özellikle gelişmiş toplumlarda sık görülen bir deri hastalığı. Genetik ve çevresel faktörlerin etkisiyle ortaya çıkıyor ve hayat boyu tekrarlanıyor. Çocuklarda görülme sıklığı yüzde 20-25. Çocukluk çağında başlayan hastalığın yüzde 20–30’u yetişkinlikte de devam ediyor” dedi.
Dermatoimmünoloji ve Alerji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Başak Yalçın Sanofi Genzyme'nin desteğiyle Türkiye'de ilk defa yapılan Atopik Dermatit araştırmasının sonuçları hakkında şu bilgileri verdi.
¥ Türkiye’de orta ve şiddetli Atopik Dermatit teşhisi ortalama üç yılda koyuluyor.
¥ 28 yaş civarında belirti göstermeye başlayan hastalara, ortalama 31 yaşında teşhis konuyor.  
¥ Bağışıklık sistemi kaynaklı kronik bir hastalık olan Atopik Dermatitte, hastalarda yine bağışıklık sistemine bağlı diğer kronik alerjik hastalıklardan polen alerjisi, gıda alerjisi, astım da görülüyor.
¥ Dört hastadan biri yılda altı gün hastanede yatıyor.
¥ Atopik Dermatit hastalarının yaklaşık dörtte üçünün (yüzde 77) ataklar boyunca iş veya okul performansının etkilendiği görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...