Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aşırı terleme hastalık habercisi olabilir

Aşırı terleme hastalık habercisi olabilir

SAĞLIK Haberleri

Özellikle yaz aylarında normal kabul edilen aşırı terlemenin görmezden gelindiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayri Kara, rahatsız edici bu durumun farklı hastalıkların habercisi olabileceği uyarısında bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Aşırı terleme durumunda mutlaka hormonların kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Kara, “Yüksek sıcaklıklar ve fiziksel aktivitedeki artış sonucu meydana gelen terleme normaldir. Kimi zaman heyecan, korku, stres gibi faktörler de terlemeye yol açar. Ancak durup dururken aşırı terleme, enfeksiyona bağlı ateş, hormon bozuklukları, tiroid bezinin normalden fazla çalışması, kan şekeri seviyesinin normalin altında olması, şeker hastalığı, bazı kanserler, tüberküloz gibi bazı solunum yolu hastalıkları ve psikolojik hastalıklara bağlı olabilir. Terlemek, vücudun hormonal bir tepkisi olduğu için aşırı terleme durumlarında mutlaka hormonlar incelenmelidir” dedi.
Dr. Kara, ayrıca aşırı terlemenin, tansiyonun çok düşmesi, böbrek hastalıkları, kalp ritim bozuklukları, aşırı yorgunluk, aşırı hâlsizlik ve denge bozuklukları gibi ciddi problemlere de sebep olabileceğini söyledi.



 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...