Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamilelikte parasetamol kullanımına dikkat

Hamilelikte parasetamol kullanımına dikkat

SAĞLIK Haberleri

Kopenhag Üniversitesinden Danimarkalı bilim adamları, anne karnındaki bebeğin gelişimine zarar verebileceği için hamile kadınların aşırı parasetamol kullanmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bu konuda yayınlanan çalışmalar, hamilelik sırasında ağrıyı kesmek amacıyla düzenli olarak parasetamol kullanmanın cenin gelişimini olumsuz etkilediğini ve doğumdan sonra bebeğin beyin, üreme ve ürogenital sistemlerinde problemlere yol açabileceğini gösterdi. Bu bebeklerde dikkat eksikliği hareket bozukluğu ve otizm sıklığında artış olduğu ve ayrıca erken ergenlik için de risk faktörü olduğu gösterildi. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar farelerde üreme fonksiyonunu olumsuz etkilediğini ortaya koydu. Uzmanlar, arada bir alınan parasatemolün zararı olmadığını ancak hamilelerin mümkün olduğunca ağrı kesici kullanmaları gerektiğini bildiriyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...