Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Van Gölü suyuyla hazırlanan spreyin korona virüsün yayılmasını engellediği tespit edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Van Gölü suyuyla hazırlanan spreyin korona virüsün yayılmasını engellediği tespit edildi

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü’nün suyuyla hazırlanan özel sprey, korona virüsün yayılımını engellediği araştırmalar sonucundan tespit edildi.

Van Gölü içindeki mineral değerlerinin yüksek olması ve birçok cilt hastalığına iyi gelmesi nedeniyle sık sık bilim insanlarının araştırma konusu olmaya devam ediyor.  Son olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız tarafından gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda Van Gölü’nün sodalı suyunda önemli bir gelişme kaydedildi. Prof. Dr. Cansız Van Gölü suyundan örnek alarak bu suyla bir sprey hazırladı. Prof. Dr. Cansız, 60 korona virüs hastası üzerinde yaptığı araştırmada 30 korona virüs hastası üzerinde bu spreyi denedi. Spreyi kullanan hastaların taşıdığı virüs miktarında bir azalma meydana geldiği tespit edildi. Araştırmada, pH değeri 9,3 olan Van Gölü suyuyla hazırlanan spreyi sıkan hastaların korona virüsü hafif atlattığı da orta çıktı. Yapılan bu araştırma, Van Gölü suyunun şifalı olduğuna inanan Vanlıları sevindirdi. 

Van Gölü suyuyla hazırlanan spreyin korona virüsün yayılmasını engellediği tespit edildi

“KORONA VİRÜSÜN ÇOĞALMASINI ENGELLİYOR” 

Yapılan araştırmalar neticesinde Van Gölü suyunun korona virüsü engellediğinin kanıtlandığını dile getiren Tatlı, “Harun hocamız burun mukozası üzerindeki etkilerinden söz etmiş. Korona virüs enfeksiyonu bildiğiniz üzere hava yoluyla bulaşan bir enfeksiyondur. Hava yoluyla bulaştığı için öncelikle burun mukozasına yerleşiyor. Van Gölü’nün özelliği sodalı ve alkali su olması, normal deniz suyu spreylerinden pH değeri 7 ila 8 arasında ama gölümüzün alkali oranı daha yüksek. Bu da korona virüsün çoğalmasını engellediği Harun hocamız tarafından ortaya konulmuş bir gerçek. Buradan halkımıza özellikle salgın burundan yayıldığı için ve burunda korona virüsün çoğalmasını yani viral yük dediğimiz olayın artmasını engellemek adına Van Gölü suyunu tavsiye edebiliriz” diye konuştu.

Van Gölü suyuyla hazırlanan spreyin korona virüsün yayılmasını engellediği tespit edildi

“VAN GÖLÜ KORONA VİRÜSÜ İYİ GELİYOR”

Van Gölü’nde 5 yıldır dalış yaptığını ve yakalandığı korona virüsü hafif belirtilerle atlattığına dikkat çeken Van Sualtı Arama Kurtarma Merkezi Başkanı Halil İbrahim Atacan ise “Van Gölü’nde 5 yıldır dalış yapıyorum. Korona virüs salgını ilk çıktığı zamanda bu hastalığa yakalandım. Hastalığa yakalandığım süreçte dalış yapıyordum ve bu nedenle çok hafif atlattım. Bununla alakalı sualtı birimimiz bir araştırmada yaptı. Benim de gönüllü şekilde içinde yer aldığım araştırmada, korona virüsü geçiren dalgıçlarda görülen belirtiler izlendi. Bu çalışmalarda tüm personeller, korona virüsü çok hafif düzeyde atlattı. Bu anlamda korona virüsün çok fazla etkisini görmedik. Birçok hastalığa iyi gelen Van Gölü, korona virüse de iyi geldiği yönüyle tekrar ön plana çıktı” şeklinde konuştu.

                                        

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...