Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kemoterapiyle birlikte gereksiz vitamin kullanmayın

Düzenleyen:
Kemoterapiyle birlikte gereksiz vitamin kullanmayın

SAĞLIK Haberleri

Kemoterapiyle birlikte gereksiz vitamin kullanılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Uğur Coşkun, bilinçsiz olarak kullanılan hazır vitaminlerin kanser hastalarında hastalık tekrarına ve tedavide başarısızlığa neden olabileceğini belirtti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kanser teşhisi koyulmuş birçok hastanın gerek uygulanan tedavinin daha etkili olması gerekse kanser nüksünün önlenmesi amacı ile birtakım vitamin hapları ve takviye gıda preperatları kullandığını söyleyen tıbbi onkoloji uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun “Eksikliği olmadan bilinçsiz olarak hazır vitamin, antioksidan ve gıda takviyelerinin kullanılması bazı olumsuz sonuçlar doğurabilir. Yakın dönemde meme kanserli hastalarda yapılan bir çalışmanın sonuçları yayınlandı. Bu çalışmada kemoterapi esnasında vitamin A, C, E, vitamin B-12, demir hapları, omega 3 yağ asitleri ve koenzim Q10 gibi hazır preperatları kullanan hastalarda hastalık tekrarının ve tedavi başarısızlığının daha fazla olduğu tespit edildi” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...