Turkovac 3'üncü fazda: Yerli aşıda her şey yolunda

Düzenleyen:
Turkovac 3'üncü fazda: Yerli aşıda her şey yolunda

SAĞLIK Haberleri

Yerli aşı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çalış, çalışmaların çok güzel gittiğini ve en kısa sürede TURKOVAC’ın Türk halkıyla buluşacağını ifade etti.

Erciyes Üniversitesinin (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversitelerinde geliştirilen yerli aşı TURKOVAC ile ilgili bilgiler verdi. Aşının Faz-3 çalışmasının bitmesini ve acil kullanıma geçmesini beklediklerini dile getiren Çalış "2020’nin Mart ayından itibaren büyük bir çabayla gerek İlaç Uygulama Araştırma Merkezimiz gerek Faz-2 çalışmalarının yapıldığı İyi Klinik Uygulama Araştırma Merkezimiz önemli emek sarf etti. Şu anda Faz-3 çalışması devam ediyor" dedi.

Turkovac 3'üncü fazda: Yerli aşıda her şey yolunda

Prof. Dr. Çalış, ne kadar çok gönüllü olursa Faz-3 çalışmasının da o kadar hızlı biteceğini belirtti.

"HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR"

Beş merkezde Faz-3 çalışması yapıldığını ve bunlardan bir tanesi de Erciyes Üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. Çalış, "Çalışmalardan çok güzel sonuçlar alıyoruz. Her şey yolunda gidiyor. İnşallah bu merkezler hızlı bir şekilde çoğalır ve biran önce Faz-3 çalışması biter. Sağlık Bakanımızın da 'acil kullanımda son aşamadayız' ifadesi bizi çok memnun etti. Bu çalışmamız YÖK Topluma Hizmet Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Cumhurbaşkanımızın elinden ödülümüzü aldık. Milletimize, toplumumuza ve insanlığa bir hizmet yapabildiysek ne mutlu bize. Sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah bir an önce Faz-3 çalışması tamamlanır veya aşımız acil kullanıma geçer de hem milletimizle hem de bütün insanlıkla buluşur diye ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...