Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dr. Ali Zırh: Beyin pili, sara obezite Alzheimer gibi birçok hastalığa çözüm olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dr. Ali Zırh: Beyin pili, sara obezite Alzheimer gibi birçok hastalığa çözüm olabilir

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Doç. Dr. Ali Zırh, hareket bozuklukları hastalıklarının tedavisinde kullanılan beyin pillerinin sara, ağır depresyon, Alzheimer, obezite gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılabileceğini ifade etti.

Parkinson Hastalığı ve Hareket Bozuklukları Merkezi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Zırh, “İkinci adımda ise ağır depresyon ve obsesif-kompulsif-nevroz gibi psikolojik hastalıkların tedavisi geliyor. Ancak sara hastalığının tedavisinde olduğu gibi herkesçe kabul edilen ortak bir hedef konusunda henüz fikir birliği sağlanamadığını biliyoruz. Obezitede bir kişinin beynindeki iştah merkezine bir elektrot yerleştirmemiz ve elektrik akımı vererek kişinin iştahını ve yemek yeme alışkanlıklarını kontrol edebilmemiz noktasında araştırmalar sürüyor. Bu bağlamda obezite tedavisi için beyin pili uygulaması çalışması yapılan bazı hastalarda hafızanın geriye çağrılabildiği görüldü. Bu da Alzheimer hastalığının tedavisi açısından önemli bir umut ışığı oldu. Yapılan kontrollü çalışmaların birkaç yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

"BEYİN PİLİ UYGULAMALARININ SONUÇLARI 3-5 SENEYİ ALACAK"

Beyin pilinin ayrıca bulimiya ve anoreksiya nevroza gibi yeme bozuklukları hastalıklarında, alkol ve ilaç bağımlılığı olgularında da etkili olduğuna dair çalışmalar bulunduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Zırh, “Ancak bu dördüncü adımdaki beyin pili uygulamalarının sonuçlarının 3-5 sene alacağı tahmin ediliyor. Obezite, epilepsi, depresyon ve Alzheimer gibi hastalıkların tedavisinde beyin pilinden yararlanmak için yurt dışındaki araştırmaların sonuçlanmasını bekliyoruz. Beyin pilinin bu hastalıklardaki yararlılığı ve güvenilirliği bilimsel çalışmalarla ispatlandığında elbette ki tüm dünyayla birlikte hatta belki de daha önce Türkiye’de de uygulamaya başlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Dr. Ali Zırh: Beyin pili, sara obezite Alzheimer gibi birçok hastalığa çözüm olabilir

                                        

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...