Anne babalara evde koronavirüs yönetimi rehberi

Düzenleyen:
Anne babalara evde koronavirüs yönetimi rehberi

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüsün çocuklarda sık görülmeye başladığını belirten uzmanlar, çocuğu Covid-19 pozitif anne babalara önemli tavsiyelerde bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Covid artık çocuklarda da sık görülmeye başladı. Koronavirüse yakalanan çocuklarda hastalığın genellikle hafif üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ile gözüktüğünü ancak bazı vakalarda ciddi solunum sıkıntısı, kalple ilgili problemler ve hatta yoğun bakım ihtiyacının oluşabildiğini söyleyen Medical Park Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Aslı Aslan, çocuğu Covid-19 pozitif anne babalara şu tavsiyelerde bulundu:

-Evde takip ediliyorsa, ateşini ve genel durumunu yakından takip edin. Herhangi bir problem olduğunu düşünürseniz en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

-Çocukları da tıpkı erişkin hastalarda olduğu gibi evde ayrı bir odada tutulmaya çalışmak gerekir. Çocuklar kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacakları için, hem 2 yaşından büyük çocuklar, hem de aileler onlarla temas hâlinde oldukları her an çift maske takmaları gerekir.

-Çocukların kullandıkları havlu gibi eşyaların ailenin diğer fertlerinden ayrılması, mümkünse ortak banyo/ tuvalet kullanılmaması, ortak kullanılan alanların da sık sık havalandırılması ve yüzeylerin temizlenmesi gerekir.

-İştahı azalmış çocukların sevdikleri besinlerle beslenmesi, çocuklara vitamin ve minerallerden zengin yiyeceklerin hazırlanması bağışıklığını yüksek tutmak için gereklidir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...