Tütün endüstrisi gençleri hedef alıyor

Düzenleyen:
Tütün endüstrisi gençleri hedef alıyor

SAĞLIK Haberleri

Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, tütün endüstrisinin 'değişim' sloganı ile gençleri hedef aldığını belirterek, son 10 yılda gençler arasında tütün ürünleri kullanım oranının yüzde 3 arttığını belirtti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Tütün endüstrisinin hedefinde 15-24 yaş arasındaki gençler olduğunu söyleyen Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı “Endüstri bu yaş grubunu ‘değişim’ sloganı ile yakalamaya çalışıyor. Sigaranın zararları çok konuşulduğu için yeni alternatiflerle bu grubun karşısına çıkıyor. Elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünleri tütün endüstrisinin gençleri bağımlı kılmak için buldukları yeni ürünler. ‘Sağlığa daha az zararlı’ ya da ‘Sigarayı bırakmak için kullanılabilir’ sloganları ile pazarlıyorlar. Son 10 yılda gençler arasında tütün ürünleri kullanım oranı yüzde 3 arttı. Bu önemli bir rakam” dedi.

Endüstrinin tütün ürünleri ile mücadelede yeni politikalar geliştirdiğine de işaret eden Prof. Dr. Dağlı “Son olarak sigara karşıtı gibi görünen Dumansız Dünya Vakfına sponsor olduklarını öğrendik. Vakfın kuruluş amacı tütün kullanımının ve sigara ilişkili ölümlerin azaltılması görünüyordu. Ama vakfın tek gelirinin büyük bir tütün firmasından geldiği ortaya çıktı” diye anlattı.

Tütün endüstrisi gençleri hedef alıyor

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...