Bilim Kurulu Üyesinden korkutan açıklama: “Çok zor olacak”

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bilim Kurulu Üyesinden korkutan açıklama: “Çok zor olacak”

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Korona virüs pandemisiyle mücadelede tedbirler ve aşılama çalışmaları sürerken vaka sayılarında yaşanan yükseklik dikkat çekiyor. Maske kullanımının en aza indiği ayların yaşandığı belirten Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit de salgındaki son durumu değerlendirdi.

Prof. Dr. Yiğit,  “30 binli rakamları hep birlikte görüyoruz, vakaların çok yüksek olduğu geçmiş dalgaların 30 binli rakamlarını göz önünden geçirelim o tarihlerde neredeyse yoğun bakımlarımız dolma sinyallerini veriyordu. Bu dalgada 30 binli rakamı yaşıyoruz ama yoğun bakım, covid servislerimiz dolu değil. Aşının etkisiyle yürüyoruz şu an, vakamız çok ama bu vakaların büyük çoğunluğu yatan hastaya ya da yoğun bakım hastasına dönmüyor. Okulların açılmasıyla birlikte daha genç yaş grubunda, alt grupta vakaların arttığını biliyoruz.  Aşılanma hızımızı arttırabilirsek bu yılı bu şekilde ivmelenmiş bir şekilde hızlı yürütürsek Covid’i mevsimsel bir hastalığa döndürebilecek görüntüye doğru gidiyoruz” şeklinde konuştu.

MASKE VİRAL ENFEKSİYONLARDAN DA KORUYOR

Maske kullanımının azalmasıyla üst solunum yolu enfeksiyonlarının yaşanmaya başladığını söyleyen Prof. Dr. Yiyit, “Hapşırmaların, öksürmelerin olmadığı bir 1,5 yıl yaşadık. Sebebi de şu; maske nasıl bizi korona virüsten koruyorsa aslında bütün viral enfeksiyonlardan koruyor. Gribal enfeksiyonların olmadığı bir dönem yaşadık. Ama ilk defa son birkaç ayda maskenin en çok ihmal edildiği ayları yaşadık. Bu da şu demek; demek ki biz bu sonbahar sadece koronayla yaşamayacağız beraberinde diğer üst solunum yolu enfeksiyonları da hayatımızın bir gerçeği olacak. Gribal enfeksiyonlar ve gribin yaptığı salgının bu yıl tekrar olma ihtimali var. İkisi bir arada olacağı için bunu ayırt etmemiz çok zor olacak. Özellikle riskli grubun bu kış için söylüyorum, grip aşılarını olmaları bence gerekecek. Korona için de ilaçlar çıkma yolunda ilerliyor. Önümüzdeki yıl hayatımıza girme ihtimali var” şeklinde konuştu.

Bilim Kurulu Üyesinden korkutan açıklama: “Çok zor olacak”

  

    

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...