Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısında umutlandıran düşüş

Düzenleyen:
Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısında umutlandıran düşüş

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, günlük koronavirüs verilerini paylaştı. Buna göre; Türkiye'de son 24 saatte 341 bin 426 Covid-19 testi yapıldı, 24 bin 114 kişinin testi pozitif çıktı, 186 kişi hayatını kaybetti.

Koronavirüste son durumu gösteren günlük vaka tablosu Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. Söz konusu tabloda, verilerin umut verici seyirde azalma kaydettiği görüldü. Açıklanan bilgiye göre;  Türkiye'de son 24 saatte 341 bin 426 Covid-19 testinin yapıldığı, 24 bin 114 kişinin test sonuçlarının pozitif çıktığı ve 186 kişinin de hayatını kaybettiği kaydedildi.

Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısında umutlandıran düşüş17 Ekim koronavirüs güncel tablosu.

VAKA VE ÖLÜM ORANLARINDA DÜŞÜŞ KAYDEDİLDİ
Açıklanan 24 saatlik verilere göre 24 bin 114 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 186 oldu. Bir günde toplam 341 bin 426 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 24 bin 403 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 76,21 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 88,38 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 113 milyon 971 bin 512’e yükseldi.

İLLERE GÖRE AŞI UYGULAMA VERİLERİ
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 81,1 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Kırklareli’ni, Muğla, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 50,5 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı, Batman, Diyarbakır, Muş, Siirt, Mardin, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA'DAN GENÇLERE AŞI ÇAĞRISI
Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Herkesin huzurunda gençlerimize çağrıda bulunmak istiyorum: Yarın yeni bir hafta başlıyor. Sizleri, aşılarınızı olmak üzere sağlık kurumlarımıza bekliyoruz. Aşı olmaya kararlı gelmeniz şart değil, bir sorunuz varsa cevap vermeye hazırız. Ne olursa olsun, yeter ki ihmal etmeyin!” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...