Alkol, beyin hücrelerini küçültüyor

Düzenleyen:
Alkol, beyin hücrelerini küçültüyor

SAĞLIK Haberleri

Ergenlik döneminde alkol kullanımının beyinde hacim kaybına yol açtığını belirten klinik psikolog Cücü, anne ve babanın çocuğa doğru model olması gerektiğini vurguladı.

Ziyneti KOCABIYIK

Ergenlik döneminde gençlerin diğer zararlı alışkanlıklar gibi alkole de yöneldiklerini söyleyen uzman klinik psikolog Simge Alevsaçanlar Cücü, çalışmaların alkolün gelişmekte olan beyni olumsuz etkilediğini gösterdiğini belirtti.

Cücü, “Özellikle beyin gelişiminin devam ettiği ergenlik döneminde alkol kullanımı, beyinde hacim kaybına yol açıyor. Beyin hücreleri yeteri kadar gelişemiyor. Bağlantılarda problemler ortaya çıkıyor ve daha sonraki yıllarda da beyin, fonksiyonunu yeterince gerçekleştiremiyor” uyarısında bulundu.

Alkole yönelim gösteren ya da alkolü merak ettiğini söyleyen gence mutlaka zararlı etkilerinin anlatılması gerektiğini belirten uzmanlar, anne ve babanın da çocuğa model olması gerektiğini vurguladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...