Aşı firmaları darphane gibi: Pfizer, BioNTech ve Moderna saniyede 1000 dolar kazanıyor

Düzenleyen:
Aşı firmaları darphane gibi: Pfizer, BioNTech ve Moderna saniyede 1000 dolar kazanıyor

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer, BioNTech ve Moderna firmaları, salgında servetlerine servet kattı. Öyle ki Pfizer, BioNTech ve Moderna'nın saniyede 1000 dolar kazandığı öğrenildi.

İnsanların Covid-19 aşılarına daha kolay ulaşmalarının sağlanması için faaliyet yürüten People's Vaccine Alliance (PVA) kuruluşu, aşı firmalarının kazançlarını  mercek altına aldı. Bu bağlamda PVA; Pfizer, BioNTech ve Moderna firmalarının bu sene vergi öncesi kârlarının 34 milyar dolar olacağının saptandığını bildirildi. Söz konusu verilerin günde 93,5 milyon, dakikada 65.000, saniyede de 1.000 doların üzerine tekabül ettiği görülürken, PVA, bu tespiti firmaların kendi gelir raporlarını inceleyerek yaptığı öğrenildi.

"BU ŞİRKETLERİN HER SAAT MİLYONLAR KAZANMASI AYIP"
Kuruluşun Afrika kolu People's Vaccine Alliance Africa’dan Maaza Seyoum, bu firmaları zengin ülkelerle kârlı sözleşmeler yaparken az gelişmiş ülkeleri ihmal etmekle suçladı. Seyoum, “Düşük gelirli ülkelerdeki insanların sadece yüzde ikisi koronavirüse karşı tam olarak aşılanmışken, sadece birkaç şirketin her saat milyonlarca dolar kâr etmesi ayıptır” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...